BinnenkortNieuws

Jaroussky komend seizoen één keer in NL

De beroemde countertenor Philippe Jaroussky is komend seizoen één keer in Nederland te beleven. Op zondagmiddag 14 september geeft hij een concert in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag, begeleid door het ensemble Orfeo 55 onder leiding van Nathalie Stutzmann.

Philippe Jaroussky (foto: Simon Fowler).
Philippe Jaroussky (foto: Simon Fowler).

Jaroussky zal met het barokensemble van Stutzmann (zelf een beroemde alt) aria’s ten gehore brengen uit opera’s als Rodelinda, Serse en Ariodante van Händel en Farnace en Il Giustino van Vivaldi. Ook zingt hij duetten met Stutzmann, waaronder uit Händels Atalanta en Vivaldi’s Olimpiade.

Het ensemble Orfeo 55 vult de vocale onderdelen aan met instrumentale werken, ook van Vivaldi en Händel en voornamelijk afkomstig uit hun opera’s.

Het Haagse concert is het enige dat Jaroussky komend seizoen in Nederland zal geven, na de afgelopen seizoenen regelmatig opgetreden te hebben in het Concertgebouw in Amsterdam.

Kaarten voor het concert zijn sinds woensdag te bestellen op de website van de Dr. Anton Philipszaal.

Vorig artikel

Hedendaagse Rigoletto boeit München

Volgend artikel

Het vocale seizoen 2014/2015 in Den Haag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.