BinnenkortFeaturedNieuws

Lied- en operarecitals in de zalen

Voor de komende weken wat tips voor mooie lied- en operarecitals in Nederland.

Bariton Michael Wilmering zingt Schumann, samen met pianist Nicolas van Poucke. Op 31 oktober staan ze samen in De Doelen in Rotterdam. Het recital, met zowel de liederencyclus Dichterliebe en de piano solo cyclus Kreisleriana van Robert Schumann, vormt het officiële openingsconcert van de vernieuwde Jurriaanse Zaal die de afgelopen jaren een gehele renovatie heeft ondergaan. Aanvang 20.15 uur.

Michael Wilmering. Foto: ©Hilde Harshagen

 

Countertenor en dirigent Maarten Engeltjes geeft een serie concerten samen met PRJCT Amsterdam. Muziek van  Dieterich Buxtehude, Philipp Heinrich Erlebach en Johann Sebastian Bach. Het is een concert dat valt onder de Organisatie Oude Muziek.

Ze beginnen op 27 oktober in Zwolle,  in het Academiehuis grote Kerk. Aanvang 20.30.

Daarna op de 28ste in de Waalse kerk in Amsterdam, aanvang 20.00 uur,

de 29ste in Hasselt in België, in de Sint Quitinuskathedraal om 15.00 uur.

Maarten Engeltjes. (© Hans van der Woerd)

Dan strijken de musici en zanger neer in de Pieterskerk in Utrecht, op 31 oktober. Daar begint het concert om 20.00 uur.

1 november zijn ze in Eindhoven in het Muziekgebouw in de Kleine Zaal. Aanvang 20.15 uur.

In de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht op 3 november begint het concert om 20.30 en het laatste concert in de serie is op 5 november in de Van Wijnen Zaal in het Agora Theater in Lelystad. Dat is weer een middag concert dat om om 15.00 uur begint.

 

Olivia Vermeulen geeft begin november  twee compleet verschillende recitals. Op 5 november staat Olivia  in de Kleine Zaal van het Concertgebouw samen met pianist Jan Philip Schulze, Joséphine Olech op fluit en Harriet Krijgh op cello, in een Frans programma met werken van ondermeer Bizet, Ravel, en Caplet.
Olivia Vermeulen. (© Felix Broede)

Op de 9de geeft ze samen met Jan Philip Schulze een recital in de Vereeniging in Nijmegen met een programma dat An ode to death in songs from Claudio Monteverdi to Billie Eilish heet. Muziek dus van ondermeer Monteverdi, Schubert, Schumann en Elish. Aanvang ind e de Kleine Zaal 20.15 uur

 

Onder de titel ‘Forgotten Arias’ geeft de wereldberoemde Franse countertenor Philippe Jaroussky een eenmalig optreden op zaterdagmiddag 11 november a.s. (15.00 uur) in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.  Het is een concert dat samenvalt met de release van de nieuwe Cd met dezelfde titel en wordt gebracht in de eigen  programmering van Barok Vocaal. Later in het seizoen nog twee mooie barok concerten in die serie.

Cd cover

Zoals de titel aangeeft, zingt hij diverse prachtige aria’s, vergeten parels, van diverse bekende en minder bekende barokcomponisten. Lezers van Operamagazine krijgen tot € 10,- korting op dit concert! Voor meer info en reserveren met korting voor bezoekers van onze website: klik hier.

Verder lezen

In 2020 sprak Michael Wilmering met François van den Anker over een Beethoven project.

Vorig artikel

Geslaagd Wagner-stipendiatenconcert

Volgend artikel

Adams' Antony and Cleopatra valt tegen

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen