BinnenkortNieuws

Nézet-Séguin leidt tweemaal Verdi-requiem

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest voert op 16 en 17 mei onder leiding van chef Yannick Nézet-Séguin het requiem van Giuseppe Verdi uit in de Doelen in Rotterdam. Collegium Vocale Gent zingt de veeleisende koorpartij.

Yannick Nézet-Séguin (foto: Hans van der Woerd).
Yannick Nézet-Séguin (foto: Hans van der Woerd).

De Messa da Requiem van Verdi is één van de bekendste dodenmissen die geschreven zijn. De Italiaanse componist schreef het in 1874 ter nagedachtenis aan Alessandro Manzoni, een dichter en schrijver die een jaar eerder was overleden. Het requiem is, ondanks de hoge moeilijkheidsgraad voor met name het koor, een geliefd concertwerk.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest slaat voor deze twee uitvoeringen de handen ineen met Collegium Vocale Gent, een door Philippe Herreweghe opgericht koor dat met name barokmuziek zingt. In Rotterdam staat het koor onder leiding van RPhO-chef Yannick Nézet-Séguin.

Voor de vier solopartijen zijn internationale topsolisten uitgenodigd. Camilla Nylund zingt de sopraanrol, Karen Cargill vertolkt de altpartij, Bryan Hymel is de tenor van de avond en de baspartij wordt gezongen door Mikhail Petrenko, die net als het Rotterdamse orkest vanaf 10 mei in de opera Faust van Gounod te zien is bij De Nationale Opera in Amsterdam.

De beide uitvoeringen van het Verdi-requiem beginnen om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

Vorig artikel

Seizoen Opéra Royal de Wallonie 2014/2015

Volgend artikel

Elisabethwedstrijd 2014 in teken van zang

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.