BinnenkortNieuws

Gens geeft Frans recital in Muziekgebouw

Véronique Gens is op woensdag 28 mei te gast in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Franse sopraan zingt onder begeleiding van Susan Manoff Franstalige liederen van Fauré, Duparc, Chausson en Hahn.

Véronique Gens (foto: Aelxandre Weinberger / Virgin Classics).
Véronique Gens (foto: Aelxandre Weinberger / Virgin Classics).

Véronique Gens is vooral bekend van haar optredens in barokrepertoire, onder meer onder Marc Minkowski, René Jacobs en Christophe Rousset. Zo zong ze in september 2011 in de dubbele Iphigénie-productie van De Nationale Opera.

Dinsdag 28 mei keert ze terug in Amsterdam, maar dan voor een recital in het Muziekgebouw. Volgens de organisator, de Serie Grote Zangers, komt Gens’ fraaie barokgeluid haar “wonderwel van pas in de liederen en chansons van Henri Duparc en Reynaldo Hahn, waarin elegantie van belang is”.

Duparc en Hahn zijn twee van de componisten op het programma van Gens en haar pianiste Susan Manoff, die eerder dit jaar Patricia Petibon begeleidde tijdens een concert in het Concertgebouw. Ook van Gabriel Fauré en Claude Debussy klinken liederen. Alle liederen zijn Franstalig, de taal waar Gens de afgelopen jaren voornamelijk furore in heeft gemaakt.

Het recital van Gens en Manoff wordt voorafgegaan door een voorprogramma van Anastasia Kutina en Evert-Jan van Groot. Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Nézet-Séguin fenomenaal in Verdi-requiem

Volgend artikel

Hampson maakt radioserie rond het lied

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.