BinnenkortNieuws

OPERA2DAY maakt opname Orphée

OPERA2DAY wil een opname uitbrengen van zijn zeer geslaagde productie La troupe d’Orphée. Op 5 mei is de voorstelling geregistreerd, maar om de opname af te maken zijn extra middelen nodig. Daarom is het gezelschap een crowdfundingactie begonnen.

Scène uit La troupe d'Orphée (foto: Hans Oostrum).
Scène uit La troupe d’Orphée (foto: Hans Oostrum).

La troupe d’Orphée werd vanaf 26 april zeven keer opgevoerd in de Grote Kerk in Den Haag. De ontvangst was bijzonder lovend. “Zelden heeft oude muziek zo nieuw geklonken”, schreef Place de l’Opera. “Zang, dans, spel en scenografie vormen een perfect geheel, waarin oude tijden op glansrijke wijze herleven.”

Gezien de respons werkt OPERA2DAY aan een HD-videoregistratie. Om dat project te voltooien vraagt het gezelschap zijn supporters om een bijdrage van 20 of 30 euro via crowdfundingwebsite voordekunst.nl. De bijdragen worden verdubbeld door Fonds 1818, een partner van OPERA2DAY. Donateurs ontvangen als dank toegang tot een online streamingversie en/of een dvd van de productie.

Inmiddels is 73 procent van het gewenste bedrag van 5.000 euro binnen, met nog 17 dagen te gaan. Als het project rond is, zal het ook worden uitgezonden door Brava NL.

Vorig artikel

De Mahler-zangers zitten niet stil

Volgend artikel

Operagroep The Fat Lady brengt Orfeo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.