BinnenkortNieuws

Haarlems Koor Lokaal brengt Carmen

In de tweejaarlijkse operareeks ‘Opera aan het Spaarne’ brengt het Haarlems Koor Lokaal op 11 en 12 juli een productie van Bizets populaire opera Carmen, in een regie van Nynke van den Bergh en onder muzikale leiding van Wim Dijkstra.

Carmen HaarlemDe twee voorstellingen van Carmen vinden plaats in de Stadsschouwburg Haarlem. Het Haarlemse koor belooft “een rauwe enscenering die onder je huid kruipt”. Regisseur Nynke van den Bergh moet daarvoor gaan zorgen. Zij laat haar regie draaien om universele vragen als: Wanneer is een mens volledig vrij? Kun je volledig vrij zijn? En word je daar altijd gelukkig van?

Van den Bergh en het operakoor werken voor de productie samen met het Musonia Ensemble onder leiding van Wim Dijkstra, Koorschool St. Bavo en dansers van Dansgroep Haarlem, gechoreografeerd door Haya Maëla.

De solorollen zijn bezet door voor het Nederlandse operapubliek bekende namen. Madieke Marjon zingt Carmen, tenor Mark Omvlee is Don José, Katrian Baerts vertolkt Micaela en Sinan Vural is Escamillo. Andere rollen zijn er voor Lilian Farahani, Alfrun Schmid en Benjamin de Wilde.

Carmen wordt op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli om 20.00 uur opgevoerd. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van Stadsschouwburg Haarlem.

Vorig artikel

Opera in de media: week 28

Volgend artikel

Finalisten Belvedere bekendgemaakt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.