BinnenkortNieuws

Strobos-trio herneemt concert in A’dam

“Een dikke toef slagroom op hun imponerende sololoopbanen.” Zo noemt het Concertgebouw de samenwerking tussen mezzosopraan Karin Strobos, pianiste Daria van den Bercken en fluitiste Felicia van den End. Op dinsdag 5 augustus keert het trio terug in het Concertgebouw voor een concert met diverse operaklassiekers.

Karin Strobos, Daria van den Bercken en Felicia van den End.
Karin Strobos, Daria van den Bercken en Felicia van den End.

In mei 2013 stond het trio Strobos-Van den Bercken-Van den End al eens in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, toen in de serie Jonge Nederlanders. Deze zomer keren ze in het kader van de Robeco SummerNights terug met hetzelfde programma.

De zangeres, pianiste en fluitiste voeren werken uit van Bizet, Massenet, Hüe, Fauré, Duparc, Ravel en Rossini. Daaronder operaklassiekers als het zigeunerlied uit Carmen en de aria ‘Non più mesta’ uit La Cenerentola. Maar ook de liederencyclus Shéhérazade van Ravel klinkt.

Mezzosopraan Karin Strobos is op 14 augustus nogmaals in de Robeco SummerNights te zien, als ze de hoofdrol zingt in Il barbiere di Siviglia, in een concertante uitvoering van de Nederlandse Reisopera.

Het concert van het trio vindt plaats in de Kleine Zaal en begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera in de media: week 30

Volgend artikel

Het lied als kompas voor Mahlers oeuvre

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. Trio Strobo-Bercken-End
  28 juli 2014 at 20:58

  Beste Jordi,

  Hartelijk dank voor het aankondigen van ons concert, we verheugen ons er enorm op.
  Een kleine opmerking; we spelen wel degelijk een nieuw programma. Er zijn een paar klassiekers die we herhalen maar verder hebben we een nieuw programma voorbereid waaronder liederen van Faure bewerkt voor ons door Wijnand van Klaveren, we spelen de hele cyclus van La Sheherazade van Ravel, vorig jaar een deeltje. Ten slotte hebben we nog een wereldpremiere, een stuk van David Dramm, speciaal voor ons geschreven die de naam ‘Bloedengel’ draagt.

  Nogmaals dank voor de aandacht en hopelijk tot de 5e!

  Hartelijke groet,
  Felicia, Daria en Karin