BinnenkortNieuws

Hojotoho Operastudio speelt Suor Angelica

De Hojotoho Operastudio van sopraan Wiebke Göetjes voert op de slotdag van het Grachtenfestival, zaterdag 24 augustus, Puccini’s eenakter Suor Angelica uit, in het Erasmuspark in Amsterdam.

Giacomo Puccini.
Giacomo Puccini.

De Italiaanse componist Giacomo Puccini componeerde Suor Angelica (zuster Angelica) als tweede deel van Il trittico. Het werk ging in 1918 in première bij de Metropolitan Opera in New York.

Het verhaal speelt zich af in de zeventiende eeuw, in een klooster nabij Siena. Het draait om de non Angelica, die een zware last met zich meedraagt: haar buitenechtelijke zoontje werd haar zeven jaar eerder afgenomen. De beroemdste aria uit de opera is ‘Senza mamma’.

De Hojotoho Operastudio van Wiebke Göetjes organiseert workshops, zanglessen en concerten om jonge zangers voor te bereiden op audities. Het talent van de studio vervult in deze uitvoering de solorollen uit Suor Angelica. Ze worden daarbij begeleid door Gilbert den Broeder op de piano.

De uitvoering van Suor Angelica vindt plaats in het Erasmuspark in Amsterdam en begint om 14.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Vorig artikel

Met-onderhandelingen slepen zich voort

Volgend artikel

Libretto-blog: Spinoza-koorts

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 23 augustus 2014 at 22:26

    Dank je Jordi!