Home » Binnenkort

Butterfly uit haven Sydney in bioscoop

2 september 2014 Geen reacties

Achttien Nederlandse bioscopen vertonen op 14 en 15 september een productie van Madama Butterfly vanuit de haven van Sydney. Het grootschalige evenement, ‘Handa Opera on Sydney Harbour’, wordt geregisseerd door Àlex Ollé van theatergezelschap La Fura dels Baus.

Madama Butterfly - Opera Australia‘Handa Opera on Sydney Harbour’ zette in maart en april voor het derde jaar op rij een opera op zijn drijvende toneel in de haven van Sydney, met het Sydney Opera House op de achtergrond. Regisseur Àlex Ollé, die in mei Faust ensceneerde bij De Nationale Opera, had de eer om het spektakel in goede banen te leiden.

Voor de productie van Madama Butterfly maakte Ollé onder meer gebruik van een Japans bamboebos en een gigantische zon en maan, die uit het water tevoorschijn kwamen. Prins Yamadori liet hij in de tweede akte per motorboot arriveren en als hoogtepunt van de voorstelling benutte hij het traditionele grootse vuurwerk van Handa Opera.

Achttien bioscopen in Nederland nemen deel aan een wereldwijde screening van het Australische evenement. Daarin zingt Hiromi Omura de rol van Cio-Cio-San en Georgy Vasiliev de partij van Pinkerton. Anna Yun is Suzuki, Michael Honeyman zingt Sharpless. Brian Castles-Onion dirigeert.

Madama Butterfly is op zondag 14 september te zien in bioscopen in Aalsmeer, Den Bosch, Gouda, Hardenberg, Heerenveen, Heerlen, Klazienaveen, Sneek, Venray en Wageningen en op maandag 15 september in Amersfoort, Beverwijk, Hoofddorp, Hoorn, Kerkrade, Schagen, Venlo en Woerden.

Zie voor meer informatie de website van CinemaLive.

Hieronder de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.