BinnenkortNieuws

Ga naar Sweeney Todd en koop Libretto!

Libretto gaat mee op reis met Sweeney Todd. Bij alle voorstellingen van de tournee van de Nederlandse Reisopera is het nieuwe operaboek te verkrijgen, te beginnen bij de première in het Wilminktheater in Enschede op vrijdagavond 5 september, tot aan de slotvoorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht op 17 oktober.

SONY DSC
(Copyright: Johannes de Heus)

Libretto is een uitgave van het online operamagazine Place de l’Opera. Heel het operaseizoen 2014/2015 is erin samengebracht door middel van interviews, achtergronden, reportages en de volledige opera-agenda. En bewaaritem dus, om heel het seizoen als naslagwerk, agenda en bron van achtergronden te gebruiken.

Libretto telt 184 pagina’s en bevat exclusieve gesprekken met grote namen uit binnen- en buitenland, waaronder Luca Pisaroni, Thomas Hampson, Diana Damrau, Joseph Calleja, Theo Loevendie, Bastiaan Everink, Sybrand van der Werf, Kiri Te Kanawa, Bryn Terfel en Fabio Luisi. Het boek is op een bijzondere wijze gebonden en heeft een uniek ontwerp gekregen van de jonge vormgeefster Johanne de Heus.

De reacties op de uitgave van Libretto zijn eensluidend enthousiast. “Prachtig boek, leuke en interessante artikelen en mooie agenda voor het komende seizoen”, schreef lezer Rik. “Zeker het geld waard voor de operaliefhebber.” En lezer Leen Roetman schreef: “Wat een fantastische uitgave! (…) Heerlijk om in te lezen en als agenda open te slaan.”

Benieuwd naar Libretto? Kom naar één van de elf voorstellingen van Sweeney Todd en neem bij de Reisopera-balie een kijkje. Het boek is daar voor € 19,95 euro te koop.

De tournee van Sweeney Todd begint op vrijdag 5 september in Enschede en gaat verder langs Maastricht, Arnhem, Eindhoven, Den Bosch, Heerlen, Amsterdam (Carré), Zwolle en Utrecht. Zie voor alle details de website van de Nederlandse Reisopera.

Libretto is ook te koop op Place de l’Opera zelf, via www.operamagazine.nl/libretto, en verder in de winkel van Nationale Opera & Ballet, International Theatre & Film Books (in de Amsterdamse Stadsschouwburg), platenzaak Concerto in de Utrechtsestraat, Broekmans & Van Poppel in de Van Baerlestraat (naast het Concertgebouw) en de webshop van Brava.

Vorig artikel

50e Vocalisten Concours gaat van start

Volgend artikel

Welser-Möst vertrekt bij Wiener Staatsoper

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.