BinnenkortNieuws

50e Vocalisten Concours gaat van start

De vijftigste editie van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch is donderdag van start gegaan met de eerste ronde voor liedduo’s. Zaterdag beginnen ook de opera- en oratoriumzangers aan hun rit naar de finale. In totaal dingen 28 liedduo’s en 63 opera- en oratoriumkandidaten naar de prijzen.

IVC-logoMet een groter programma dan ooit tevoren viert het Internationaan Vocalisten Concours dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. Naast de reguliere competitie voor opera- en oratoriumzangers is er een speciale competitie voor liedduo’s. Ook is er een uitgebreid randprogramma met masterclasses, cursussen en andere activiteiten.

Het gerenommeerde concours ging donderdag van start met twee sessies van de eerste ronde voor liedduo’s. Vandaag, vrijdag 5 september, volgt een nieuwe ronde voor die competitie, waarna op zaterdag en zondag de eerste ronde opera/oratorium plaatsvindt.

Na de eerste schifting mogen diverse liedduo’s zich op maandag 8 september presenteren in twee halve finales, die voorafgegaan worden door een workshop van Willem Jeths, die het plichtwerk van deze IVC-editie componeerde. Dinsdag 9 september staat geheel in het teken van de halve finales voor opera- en oratoriumzangers.

Op de woensdag, donderdag en vrijdag staan masterclasses van Jard van Nes en Irwin Gage, Anne Gjevang, Siegfried Jerusalem en Kiri Te Kanawa gepland. Op vrijdag vindt eveneens de finale voor liedduo’s plaats, ’s avonds om 19.00 uur.

Edwin Rutten en Francis van Broekhuizen geven op zaterdag 13 september onder de noemer ‘Kids Time’ een workshop voor kinderen, gekoppeld aan een familieconcert.

De jubileumeditie eindigt op zondag 14 september met het finaleconcert voor de categorie opera/oratorium, waarin de finalisten onder begeleiding van de philharmonie zuidnederland en dirigent Kenneth Montgomery zullen optreden.

Alle activiteiten en rondes vinden plaats in het Theater aan de Parade in Den Bosch en zijn voor publiek toegankelijk. Zie voor meer informatie over tijdstippen en kaarten de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Mijnssen genomineerd voor Der Faust 2014

Volgend artikel

Ga naar Sweeney Todd en koop Libretto!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.