Binnenkort

Jonge zangers brengen Amerongen opera

Jonge zangstudenten wekken op zaterdag 3 oktober het dorp Amerongen tot operaleven. Onder de naam Salone dell’Opera kunnen bezoekers een route door het dorp volgen, waarbij in diverse woonkamers en tuinen van monumentale panden opera-acts worden opgevoerd.

Salone dell’Opera vond vorig jaar ook plaats en was toen een groot succes, aldus de organisatie. Vandaar deze ‘reprise’ van het festival.

De bedoeling is dat studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studenten van de Dutch National Opera Academy in en rond diverse monumentale panden in het dorp opera-acts opvoeren. Bezoekers kunnen een route langs die verschillende ‘podia’ volgen.

De acts zullen volgens de organisatie op ‘energieke, frisse, uitdagende wijze’ het publiek meenemen in de wereld van opera. „U zult stemmen in verschillende stadia van ontwikkeling horen die allen hun eigen schoonheid en identiteit hebben. Wellicht dat u hier de operasterren van de toekomst hoort”, belooft de festivalorganisatie verder.

De operaroute begint bij Il Sogno in Amerongen. De wandeling kan tussen 13.30 en 15.30 uur gestart worden. Tussen 18.00 en 19.00 uur is er een feestelijke afsluiting bij hetzelfde Il Sogno.

Zie voor meer informatie: www.salonedellopera.nl.

Vorig artikel

After Life roept vragen op

Volgend artikel

Dido and Aeneas: voor elk wat wils

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.