Home » Achtergrond, Binnenkort, Featured, Operacast

Podcast: Dolle diva Francis van Broekhuizen

25 september 2014 Geen reacties

De zang komt deze keer alleen van de parkieten op de achtergrond. Sopraan Francis van Broekhuizen zingt niet, maar praat. Ze spreekt over haar keuze voor de zang, haar avonturen in de wereld van opera en lied en over wat ze nastreeft. “Wat je zegt, door middel van zingen, moet oprecht zijn en kloppen met wat je voelt en denkt.”

Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen (foto: Merlijn Doomernik).

Francis van Broekhuizen heeft veel gezichten en de komende maanden laat ze die veelzijdigheid uitgebreid zien op de Nederlandse podia. Als Miss Wingrave zingt ze vanaf 30 september in de laatste zes uitvoeringen van Owen Wingrave bij Opera Trionfo. Afgelopen zomer nam ze de filmversie van Gianni Schicchi op met Opera Spanga, die in januari nog te zien zal zijn in Rotterdam en later door BravaNL zal worden uitgezonden. En binnenkort staat ze in de theaters met haar nieuwe programma Dolle Diva, dat ze de komende maanden met pianist Gregor Bak in het land speelt.

Zie voor meer informatie de website van Francis van Broekhuizen en haar Facebook-pagina.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Play

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.