BinnenkortNieuws

ALS-benefiet met Die Fledermaus

Opera Zuid werkt ook dit jaar mee aan de fondsenwerving voor de Stichting ALS. Het Maastrichtse operahuis stelt 250 kaarten beschikbaar voor een speciale generale repetitie van Die Fledermaus op 12 november, enkele dagen voor de officiële première.

Affiche van De/die/the Fledermouse.
Affiche van De/die/the Fledermouse.

Het is inmiddels traditie dat Opera Zuid de generale repetitie van één van zijn najaarsproducties openstelt voor mensen die via de kaartverkoop de Stichting ALS willen steunen. Dit jaar gebeurt dat voor een moderne bewerking van Die Fledermaus van Johann Strauss jr. De vertrouwde muziek van Strauss zal klinken, zo valt op de website van Opera Zuid te lezen, maar de voorstelling heet nu De/die/the Fledermouse.

Het regieduo Daniel van Klaveren en Miranda van Kralingen plaatst Strauss’ beroemde Fledermaus-komedie over liefde, wraak en bedrog in een tijd waarin personages uit alle windstreken meer met zichzelf en hun mobiele communicatiemiddelen bezig zijn dan met elkaar, waardoor de communicatie, ondanks alle sociale media, veel te wensen overlaat.

Het regieduo legt uit: “Misschien was het wel de Batman van de televisieserie die ons op het idee bracht om onze versie van Die Fledermaus in het Engels te doen, zodat je het gevoel krijgt te kijken naar een kluchtige musical van deze tijd, met swingende dans en dito dialogen. Eigentijds wordt het, want onze solisten en koorleden zijn op het podium de artistieke beau monde van het hedendaagse New York. Dankzij de nostalgische melodieën van Strauss wordt onze ‘Fledermouse’ een cocktail van heden én toekomst!”

In de hoofdrollen zingen vertrouwde Opera Zuid-gezichten als Kim Savelsbergh, Willem de Vries, Martijn Sanders en Jacques de Faber, naast jonge talenten uit Maastricht als Veerle Sanders, Rubèn Plantinga en Janneke Schaareman. De muzikale leiding heeft Ivan Meylemans, die de solisten en de philharmonie zuidnederland dirigeert.

Wie de fondsenwerving voor ALS wil steunen zonder de zoveelste ‘icebucket-challenge’ aan te gaan, beleeft voor 25 euro per kaart het tegenovergestelde van een koude douche. De speciale generale repetitie is op woensdag 12 november om 19.00 uur in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Reserveren kan via de donatiepagina van de Stichting ALS Nederland. Wie zijn naam en het aantal kaarten op deze pagina vermeldt, kan de kaarten op de avond van de voorstelling afhalen aan de ingang van het Theater aan het Vrijthof.

Zie voor meer informatie over de nieuwe productie De/die/the Fledermouse de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Hvorostovsky zingt geestelijke liederen

Volgend artikel

TivoliVredenburg brengt zondag vol lied

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.