Home » Binnenkort, Nieuws

TivoliVredenburg brengt zondag vol lied

Utrecht9 oktober 2014 1 reactie

door

Terwijl in de Rotterdamse Doelen op zondag 12 oktober een avond lang liederen van Franz Schubert klinken, brengt TivoliVredenburg op dezelfde dag in twee concerten liedrepertoire van Strauss en Mahler en een Schubert-arrangement van Hans Zender. De solisten: Miah Persson, Tassis Christoyannis en Christoph Prégardien.

Miah Persson (foto: Mina Artistbilder).

Miah Persson valt in voor voor Christine Schäfer, die oorspronkelijk bij het Budapest Festival Orchestra zou zingen (foto: Mina Artistbilder).

De vernieuwde Utrechtse concertzaal TivoliVredenburg heeft veel in petto voor aanstaande zondag. Het programma begint om 15.00 uur in de Grote Zaal (1.717 stoelen), met een matineeconcert van het Budapest Festival Orchestra onder Ivan Fischer. Op het programma staan de Vier letzte Lieder van Richard Strauss, Lieder eines fahrenden Gesellen van Gustav Mahler en de vierde symfonie van Mahler.

De vocale solopartijen in deze werken worden vertolkt door sopraan Miah Persson, in Nederland bekend van verschillende liedrecitals, en de Griekse bariton Tassis Christoyannis, die dit seizoen vooral in operaproducties in Frankrijk actief is.

’s Avonds, om 20.00 uur, pakt de gerenommeerde tenor Christoph Prégardien de draad van de liedzang op tijdens een optreden in de kleinere zaal Hertz (543 stoelen). Prégardien voert Hans Zenders bewerking van Schuberts Winterreise uit, een versie waarin de tekst en een groot deel van de melodielijn van Schuberts werk gehandhaafd zijn, maar waarin de instrumentatie verzorgd wordt door een twintigkoppig ensemble. Dat ensemble, Insomnio, wordt geleid door Ulrich Pöhl.

Voor beide concerten zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

1 reactie »

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.