BinnenkortNieuws

Operakoor brengt Bolena en Puritani aan ’t IJ

Het Amsterdams Opera Koor brengt op zondag 26 oktober in het Muziekgebouw aan ’t IJ ‘Opera aan ’t IJ’, met fragmenten uit Anna Bolena van Donizetti en I puritani van Bellini. Ago Verdonschot leidt het koor en onder anderen Gulnara Shafigullina en Nanco de Vries zingen solorollen.

Opera aan 't IJIn ‘Opera aan ’t IJ’ vertelt het Amsterdams Opera Koor “verhalen over liefde, macht en verraad”, zo luidt de beschrijving. De verhalen zijn afkomstig uit Anna Bolena, één van de koninginnenopera’s van Gaetano Donizetti, en I puritani van Vincenzo Bellini, een werk waarin twee mensen hun liefde proberen te behouden in een hard, intolerant regime.

Uit beide opera’s zingt het koor de hoogtepunten. Die worden vormgegeven met behulp van vijf solisten: sopraan Gulnara Shafigullina, tenor Jesus Garcia, bas-bariton Nanco de Vries, bariton Arash Roozbehi en mezzosopraan Leonie van Rheden. Hans Schellevis begeleidt op de vleugel.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ of van het Amsterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Maak kennis met: Pumeza Matshikiza

Volgend artikel

Achtergrond: Gouwe diva's rond Maria Callas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.