Nieuws

Mazzola Conductor in residence Bregenzer Festspiele.

Enrique Mazzola, de dirigent van Anna Bolena bij De Nationale Opera, vertelde gisteravond na afloop van de voorstelling, dat hij toch zijn eigen grote vreugde, benoemd is tot ‘Conductor in residence ‘ van de Bregenzer Festspiele.

 

Enrique Mazzola (foto: Martin Sigmund).

Deze titel en functie zijn speciaal voor hem in het leven geroepen om de speciale band tussen het festival en de dirigent te  versterken. Mazzola is sinds 2016 te gast in het festival en maakte zijn opera debuut daar een jaar later met een productie van Rossini’s Mosè in Egitto in het Festpielhaus. Zijn eerst opera op het beroemde toneel in de Bodensee, was Rigoletto in 2019. Hij noemde met name zijn persoonlijke sterke band en het grote werkplezier met de artistiek directeur van het festival, Elisabeth Sobotka.

Mazzola zal  de komende jaren drie opera’s en enkele orkestrale concerten met de Wiener Symphoniker dirigeren en zal tevens betrokken zijn bij verschillende projecten met jonge musici. Deze zomer dirigeert Mazzola Puccini’s Madame Butterfly, gevolgd door Verdi’s Ernani in 2023 en Der Freischütz van von Weber in 2024. Eerder liet de belcantospecialist al weten dat hij na 20 jaar specialisatie in dat genre, zijn repertoire gaat uitbreiden.

Mazzola  is sinds het vorige seizoen ook chef-dirigent van de Lyric Opera Chicago en sinds 2018 vaste gast dirigent in de Deutsche Oper Berlin. Enrique Mazzola keert in Amsterdam terug voor Maria Stuarda in 2023 en de voltooing van de Tudor Trilogie met Roberto Devereux.

Enrique Mazzola’s belcanto revolutie

Vorig artikel

Mercadantes Francesca da Rimini op Dvd

Volgend artikel

Iain Burnside in Zeist om te delen

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen