BinnenkortNieuws

Garanča soleert bij Concertgebouworkest

Elīna Garanča soleert op 12, 13 en 14 november in het Concertgebouw in een geheel Frans programma van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Robin Ticciati. De mezzosopraan zingt Berlioz’ solocantate La mort de Cléopâtre.

Elīna Garanča (foto: Karina Schwarz / DG).
Elīna Garanča (foto: Karina Schwarz / DG).

Hector Berlioz deed viermaal een poging om de compositiewedstrijd Prix de Rome te winnen. Met zijn vierde inzending, Sardanapale, won hij uiteindelijk, maar het was zijn inzending van een jaar eerder, La mort de Cléopâtre uit 1829, die zich in de loop der tijd een vaste plek in het concertrepertoire verwierf.

La mort de Cléopâtre is een ‘scène lyrique’ en volgt Cleopatra in de laatste momenten voor haar zelfmoord, na haar nederlaag in de slag van Actium. Het stuk wordt gezongen door zowel sopranen als mezzosopranen.

Garanča werkt voor haar vertolking samen met de Britse dirigent Robin Ticciati. Die leidt het Concertgebouworkest verder in drie instrumentale Franse werken: de suite Pelléas et Mélisande van Fauré, de Valses nobles et sentimentales van Ravel en La mer van Debussy.

Ticciati en Garanča voeren hun programma op drie achtereenvolgende dagen uit. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Recital Michael Schade: goud met fouten

Volgend artikel

Discografie: Lohengrin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. stefan caprasse
    6 november 2014 at 08:48

    En op zondag 16 nov wordt hetzelfde concert in de BOZAR in Brussel gegeven.

  2. Jan de Jong
    6 november 2014 at 18:12

    Tinciati is een ook een zeer interessante jonge dirigent en het programma is erg mooi. Verheug me er ernstig op!