BinnenkortNieuws

Mark Padmore zingt Schumanns Liederkreis

Tenor Mark Padmore geeft op maandag 17 november een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Onder begeleiding van pianist Till Felner zingt hij onder meer Liederkreis van Schumann en liederen van Haydn, Mozart en Beethoven.

Mark Padmore (foto: Reinhard Fichtinger).
Mark Padmore (foto: Reinhard Fichtinger).

“In intieme liedrecitals kan Padmore een heel andere kant van zichzelf laten zien: ingetogen, bedachtzaam. Hij stelt tekst en noten voorop en laat zijn eigen ego zo veel mogelijk weg.” Zo beschrijft het Concertgebouw de liedkwaliteiten van tenor Mark Padmore.

Liedrecitals zijn een groot bestanddeel van Padmores agenda. In november en december geeft hij een groot aantal recitals, waaronder in het Konzerthaus in Dortmund, de Birmingham Town Hall en de Musikverein in Wenen.

In Amsterdam richt hij zich op repertoire van Haydn, Mozart, Beethoven en Schumann. Hoogtepunt in het programma is Schumanns Liederkreis, een cyclus die de Duitse componist schreef in zijn bijzonder productieve ‘liedjaar’ 1840. Andere liederen die Padmore in de mond neemt, zijn onder meer ‘She Never Told Her Love’ van Haydn, ‘Das Veilchen’ van Mozart en ‘An die Hoffnung’ van Beethoven.

Padmore wordt begeleid door Till Felner, met wie hij regelmatig optreedt. Hun concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Lohengrin: een nieuwe trofee voor Albrecht

Volgend artikel

Exotische opera Grétry op cd gezet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.