BinnenkortNieuws

Pocketversie West Side Story in Amsterdam

Het Bethaniënklooster in Amsterdam brengt op zondagmiddag 7 december een pocketversie van West Side Story. Bernsteins werk wordt uitgevoerd als een hoorspel. Het concept is bedacht door Paul Groot. Tamar Niamut en Jeroen de Vaal zingen de hoofdrollen.

West Side Story pocketversieSopraan Tamar Niamut nam vorig jaar het initiatief voor deze kleinschalige versie van West Side Story. Samen met pianist Jeroen Sarphati stelde ze een cast samen van klassieke zangers en zangers uit de wereld van musical en lichte muziek. Paul Groot werd gevraagd om de teksten en het concept van de productie uit te werken en verder de rollen van Riff en host te vertolken.

De productie ging in juni 2014 in première bij het festival Opera aan Zee in Noordwijk. Niamut zong de rol van Maria, tenor Jeroen de Vaal vertolkt Tony en Esther Maas was Anita. Jeroen Sarphati begeleidde op de piano.

Het Bethaniënklooster in Amsterdam zet de productie nu ook op zijn programma. Paul Groot moet daarbij door zijn werkzaamheden bij Koefnoen verstek laten gaan als Riff en host. Wiebe-Pier Cnossen vervangt hem.

De uitvoering begint om 15.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Bethaniënklooster.

Vorig artikel

Gheorghiu in slow motion: geen succes

Volgend artikel

Kasarova woest expressief in Muziekgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.