BinnenkortNieuws

Holland Opera viert kerst met Suikertantes

Jeugdoperahuis Holland Opera presenteert op 20 december een nieuwe kerstvoorstelling in de Veerensmederij in Amersfoort: Suikertantes. De opera is gecomponeerd door Chiel Meijering en geschreven door Jurrian van Dongen. Joke Hoolboom voert de regie.

Promobeeld van Suikertantes (foto: Holland Opera).
Promobeeld van Suikertantes (foto: Holland Opera).

Holland Opera brengt ieder jaar een kerstvoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voorgaande jaren werden onder meer Zwanenmeer, Sneeuwwit en Meisje met de zwavelstokjes opgevoerd. Suikertantes is een vervolg op de voorstelling Tantes uit 2005.

De nieuwe opera gaat over drie suikerzoete maar supervalse tantes, die maar één wens hebben: nooit meer last hebben van kinderen. Hiervoor moeten ze drie perfecte kinderstemmen een toverlied laten zingen. Om de kinderen te lokken, bouwen ze “het coolste spookhuis ever”. Ze hebben echter geen rekening gehouden met het dappere meisje Sam, dat hun plannen probeert te dwarsbomen.

Het werk van Meijering en Van Dongen wordt uitgevoerd door het Cartago Consort, een kinderkoor van Scholen in de Kunst en een vierkoppige cast van Nederlandse operazangers. Sopraan Donij van Doorn zingt Sam, bariton Arnout Lems is Tante Ecoline, bariton Florian Just vertolkt Tante Heralda en tenor Niek Idelenburg is Tante Flos.

Suikertantes gaat na 22 voorstellingen in de Veerensmederij (de thuisbasis van Holland Opera) vanaf 18 januari 2015 op tournee langs vele theaters en concertzalen in het land. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Aken scoort met stoere Brokeback Mountain

Volgend artikel

Ciboulette: hoe het Rodolfo verging

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.