BinnenkortNieuws

Fink zingt Tsjechisch bij Pavel Haas Kwartet

Mezzosopraan Bernarda Fink, het Pavel Haas Kwartet en pianist Anthony Spiri geven op vrijdag 6 februari een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Centraal staat repertoire uit Tsjechië, het geboorteland van de kwartetleden.

Bernarda Fink in het Concertgebouw (foto: Ronald Knapp).
Bernarda Fink in het Concertgebouw (foto: Ronald Knapp).

Het recital is onderdeel van de Spotlightserie van het Concertgebouw, waarin het Pavel Haas Kwartet in november 2014 al een keer optrad. In dit tweede concert spelen de kwartetleden het tweede strijkkwartet van Janáček, een ode aan de liefde.

Verder voert het kwartet, vernoemd naar componist Pavel Haas, een aantal van Janáčeks Moravische liederen uit. Daarvoor voegt de Argentijnse mezzo Bernarda Fink – geen onbekende in het Concertgebouw – zich bij de vier Tsjechische musici.

Fink zingt verder liederen van Martinu en Dvořák, begeleid door haar vaste pianist Anthony Spiri.

Het concert van Fink en het Pavel Haas Kwartet begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Holland Festival presenteert editie 2015

Volgend artikel

Petibon schiet in de roos met nieuwste cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.