BinnenkortNieuws

Skovhus zingt Schuberts Schwanengesang

Bariton Bo Skovhus en pianist Stefan Vladar voeren op zondag 15 februari Schuberts liedcyclus Schwanengesang uit in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Sopraan Maartje Rammeloo verzorgt het voorprogramma.

Bo Skovhus (foto: Roland Unger / Balmer and Dixon).
Bo Skovhus (foto: Roland Unger / Balmer and Dixon).

Het recital van Skovhus en Vladar maakt onderdeel uit van de Serie Grote Zangers, waarin eerder dit seizoen onder anderen Luca Pisaroni en Nathalie Stutzmann te zien waren. Stutzmann zong in januari Schuberts Winterreise. Skovhus geeft dat een vervolg met de laatste cyclus van dezelfde componist.

Schwanengesang is geschreven op gedichten van Ludwig Rellstab, Heinrich Heine en Johann Gabriel Seidl. Daaronder ‘Der Atlas’, ‘Doppelgänger’, ‘Ständchen’ en ‘Abschied’. De liederen werden pas na de dood van Schubert in 1828 uitgegeven.

Skovhus en Vladar kunnen bogen op een grote ervaring in het liedrepertoire. Skovhus zette eerder onder meer liederen van Wolf en Mahler op cd, Vladar speelde onder anderen Brahms en Schumann. In hun programma in Amsterdam voegen ze enkele liederen op gedichten van Seidl toe aan Schwanengesang.

Het recital wordt voorafgegaan door een optreden van sopraan Maartje Rammeloo en pianist Jan-Paul Grijpink. Hun programma begint om 19.30 uur, het hoofdprogramma om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Bryn Terfel schittert als Fliegende Holländer

Volgend artikel

Londense Parsifal: niets nieuws onder de zon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.