BinnenkortNieuws

Bioscopen vertonen Londense Holländer

Ruim dertig bioscopen in het land vertonen op dinsdag 24 februari live Tim Albery’s productie van Der fliegende Holländer, opgevoerd in het Royal Opera House in Londen. In de titelrol is de beroemde bas-bariton Bryn Terfel te zien.

Scène uit Der fliegende Holländer (foto: Clive Barda / Royal Opera House).
Scène uit Der fliegende Holländer (foto: Clive Barda / Royal Opera House).

De productie van Tim Albery uit 2009 ging eerder deze maand in reprise en maakt onderdeel uit van het bioscoopprogramma van het Royal Opera House, dat nu in meer Nederlandse bioscopen te zien is dan het bioscoopprogramma van de Metropolitan Opera uit New York.

De opera van Richard Wagner wordt muzikaal geleid door de Letse dirigent Andris Nelsons. Hij staat voor het koor en orkest van de Royal Opera en voor een cast met Bryn Terfel als de Holländer, Adrianne Pieczonka als Senta en Peter Rose als kapitein Daland. Place de l’Opera noemde Terfel “de ster van de avond” in een recensie van één van de eerdere voorstellingen.

De live-vertoning van Der fliegende Holländer begint om 20.15 uur. Zie www.rohcinema.nl voor een overzicht van alle Nederlandse bioscopen waar de voorstelling te zien is.

Hieronder vertelt Bryn Terfel kort over zijn rol en de productie:

Vorig artikel

Operajuweeltjes Alcina, Tamerlano bij DNO

Volgend artikel

Authentieke Porgy and Bess naar Nederland

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.