BinnenkortNieuws

Authentieke Porgy and Bess naar Nederland

Een volledig Amerikaanse cast voert van 27 februari tot en met 14 maart Gershwins opera Porgy and Bess op in achtereenvolgens het Chassé Theater in Breda en de RAI in Amsterdam. Onder anderen Terry Lee Cook en Morenike Fadayomi zingen de hoofdrollen.

Scène uit Porgy and Bess (foto: Luciano Romano).
Scène uit Porgy and Bess (foto: Luciano Romano).

The Gershwin Estate hanteert strenge regels voor opvoeringen van Porgy and Bess, een opera op muziek van George Gershwin en tekst van Ira Gershwin en DuBose Heyward. Producties moeten aan vele eisen voldoen op het gebied van cast, orkest, decors en kostuums. Producent Stardust haalt daarom voor deze Nederlandse speelreeks alle zangers en medewerkers uit New York.

Porgy and Bess ging in 1935 in première. Het werk is bekend van hits als ‘Summertime’, ‘I Got Plenty of Nothing’ en ‘It ain’t Necessarily So’.

De opera vertelt het verhaal van de kreupele Porgy en de verslaafde verleidster Bess, en de liefde die tussen hen ontstaat. De twee hoofdrollen worden in Breda en Amsterdam afwisselend vertolkt door Terry Lee Cook/Alvy Powell (Porgy) en Morenike Fadayomi/Indira Mahajan (Bess).

Porgy and Bess wordt op 27, 28 februari en 1 maart opgevoerd in Breda en van 3 t/m 8 en 10 t/m 14 maart in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van Stardust.

Hieronder de trailer van de productie en enkele hoogtepunten uit de voorstelling:

Vorig artikel

Bioscopen vertonen Londense Holländer

Volgend artikel

Luik: Im weißen Rößl op z’n Frans

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.