BinnenkortNieuws

The Fat Lady brengt Dido and Aeneas

Operagroep The Fat Lady brengt vanaf 17 april een eigentijdse bewerking van Purcells bekende opera Dido and Aeneas op de planken in Haarlem en Leersum. De productie wordt geleid door artistiek leider en dirigent Tamir Chasson.

Promotiebeeld van DNA 2015 (foto: Motti Har-Toov).
Promotiebeeld van DNA 2015 (foto: Motti Har-Toov).

The Fat Lady debuteerde in 2014 met een bewerking van Orfeo ed Euridice. Dit jaar neemt het gezelschap een andere klassieker onder handen. Purcells Dido and Aeneas wordt op een eigentijdse wijze verteld, met aanvullende muziek gebaseerd op Purcells Fatasia voor strijkers, bewerkt door componist-cellist Frances-Marie Uitti.

De productie, DNA 2015: Dido and Aeneas getiteld, draait om licht versus duisternis. Er is een verteller, een rol van Rut Codina Palacia, die het verhaal aanstuurt. De verteller verenigt de rollen van Belinda en de Tovenares in zich.

De rol van Dido wordt vertolkt door Eva Kroon. Rick Zwart zingt Aeneas. Een koor bestaande uit Meneka Senn, Rossano Ghira, Gábor Bálint en Andreas Goetze vormt ‘de Kring’ aan wie de verteller het verhaal vertelt.

DNA 2015: Dido and Aeneas gaat op 17 april in première in De Lichtfabriek in Haarlem en is daar daarna tot en met 26 april te zien. Vervolgens zijn er twee uitvoeringen (30 april en 1 mei) in het koetshuis van Kasteel Broekhuizen in Leersum.

Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

Vorig artikel

Opera Armida start crowdfunding Trovatore

Volgend artikel

Seizoen Wiener Staatsoper 2015/2016

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.