BinnenkortNieuws

Semele nogmaals op de Nederlandse planken

Händels opera Semele is binnenkort voor een tweede keer in korte tijd in Nederland te zien. Eerst semiscenisch, tweemaal in de Dr Anton Philipszaal, en vervolgens geheel geënsceneerd, tweemaal tijdens Operadagen Rotterdam. Richard Egarr leidt de voorstellingen.

Richard Egarr leidt alle vier de voorstellingen (foto: Patrick Harrison).
Richard Egarr leidt alle vier de voorstellingen (foto: Patrick Harrison).

Semele werd afgelopen zondag met veel succes uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam. In een geheel andere bezetting keert de Engelse opera van Händel binnenkort alweer terug. Claron McFadden, Kevin Walton en Laura Bohn zingen dan de hoofdrollen. Daarbij springt Bohn in voor Roberta Alexander, die vanwege een gebroken been moest afhaken.

In de Dr Anton Philipszaal in Den Haag brengt deze cast op 22 en 24 mei een semiscenische uitvoering van het verhaal uit Ovidius’ Metamorfosen, begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Richard Egarr.

Op 29 en 30 mei reizen orkest, dirigent en solisten naar LP2 op de Kop van Zuid in Rotterdam voor twee geënsceneerde locatievoorstellingen. Muziektheatermaker Sjaron Minailo tekent voor de regie en Frits Vogels, Sophie Maczewski en Mira Helmer voorzien het werk van spel.

De scenische versie is onderdeel van Operadagen Rotterdam en krijgt, aldus het festival, een “eigenzinnige vertaling” door Minailo, die de toeschouwer onderdompelt in “het sensuele godenrijk en de ruige werkelijkheid van de onsterfelijken”.

Zie voor meer informatie over de voorstellingen de websites van de Dr Anton Philipszaal en Operadagen Rotterdam.

Vorig artikel

DNO brengt opera op het schoolplein

Volgend artikel

IVC introduceert nieuwe korencompetitie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.