BinnenkortNieuws

IVC introduceert nieuwe korencompetitie

Het Internationaal Vocalisten Concours gaat een nieuwe korencompetitie organiseren voor organisaties en bedrijven in Noord-Brabant: VOICES@WORK. Koren van werknemers krijgen zeven maanden training en zangles om het vervolgens in april 2016 tegen elkaar op te nemen in een competitie.

Tania Kross is één van de juryleden van VOICES@WORK.
Tania Kross is één van de juryleden van VOICES@WORK.

Zingen met collega’s is goed voor het zelfvertrouwen en de teamspirit. Bovendien is het gezond en een geweldig middel tegen stress. Dat is kort gezegd het uitgangspunt van VOICES@WORK, het nieuwste initiatief van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC), dat al ruim zestig jaar een internationale zangcompetitie organiseert in Den Bosch.

Met VOICES@WORK wil het IVC een brug slaan tussen de wereld van professionele zangers en die van amateurzangers. Ook wil het IVC hiermee zingen promoten als ‘antistressmiddel’.

De competitie is bedoeld voor de vele regionale, nationale en internationale bedrijven en organisaties in Noord-Brabant. Werknemers van die bedrijven kunnen samen een koor vormen en deelnemen. Ook bestaande bedrijfskoren kunnen meedoen.

De koren moeten drie werken instuderen. Ze krijgen daarvoor zeven maanden training en zangles (van september 2015 tot april 2016) onder leiding van een professionele dirigent. Op 3 april vindt de ‘Grand Finale’ plaats in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Dan presenteren de koren zich voor een jury met onder anderen Tania Kross, Ernst Daniël Smid, Gregor Bak en Annett Andriesen. Edwin Rutten presenteert de finale.

Meer informatie over de competitie is te vinden op de website van het IVC.

Vorig artikel

Semele nogmaals op de Nederlandse planken

Volgend artikel

Opera in de media: week 21

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.