Binnenkort

Solistenkwintet zingt Italiaans in Vondelkerk

Opera per Tutti brengt aanstaande donderdag (22/10) met vijf in plaats van vier solisten divers operarepertoire ten gehore in de Vondelkerk. Op het programma staat veel Puccini, en verder ook fragmenten van zijn Italiaanse broeders Bellini, Verdi en Donizetti.

Mylou Mazali tijdens een eerdere Opera per Tutti (foto: Roos Westhoff).
Mylou Mazali tijdens een eerdere Opera per Tutti (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti geeft iedere donderdag een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Semiscenisch worden diverse aria’s en operascènes ten gehore gebracht. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali praat alle fragmenten aan elkaar.

Voor de editie van deze week heeft Mazali enkele jonge zangers opgetrommeld. Tao Tong zal de tenorpartijen voor zijn rekening nemen. De Chinese Tong is sinds februari 2009 lid van het ensemble van Opera Studio Nederland, een studio die een brug slaat tussen conservatorium en operapraktijk.

Een andere jongeling, Tim Kuypers, zal enkele baritonpartijen zingen. Kuypers volgt momenteel de Dutch National Opera Academy, een tweejarige masteropleiding die uitgaat van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag.

De andere solisten zijn de dramatische sopraan Astrid Vrensen en de jugendlich dramatische sopraan Nathalie Mees.

Het repertoire dat donderdag gezongen wordt, bevat veel Puccini. Er klinken fragmenten uit Gianni Schicchi, Madama Butterfly en Turandot (waaronder het beroemde ‘Nessun Dorma’, gezongen door Tong).

Puccini wordt aangevuld met Bellini (I puritani), Verdi (Aida en La Traviata), Donizetti (Lucia di Lammermoor), Weill (Dreigroschenoper) en Humperdinck (Hänsel und Gretel).

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Domingo debuteert als bariton in Berlijn

Volgend artikel

'Jeugdopera is een volwassen kunstvorm'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.