Home » Binnenkort, Nieuws

OPERA2DAY zoekt figuranten voor Mariken

14 juli 2015 Geen reacties

OPERA2DAY zoekt figuranten voor zijn productie Mariken in de tuin der lusten, die in oktober in première gaat. De nieuwe opera van Calliope Tsoupaki wordt twintigmaal opgevoerd in verschillende theaters in het land.

Promotiebeeld van Mariken in de tuin der lusten, met op de foto Hannah Hoekstra (foto: Henk Bleeker).

Promotiebeeld van Mariken in de tuin der lusten, met op de foto Hannah Hoekstra (foto: Henk Bleeker).

Mariken in de tuin der lusten is een coproductie van OPERA2DAY, het Nationale Toneel, Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. Het nieuwe werk van componiste Calliope Tsoupaki is gebaseerd op het verhaal van Mariken van Nieumeghen, een mirakelspel dat vijfhonderd jaar geleden voor het eerst verscheen.

Calliope Tsoupaki, door TM Magazine betiteld als de ‘Monteverdi van de twintigste eeuw’, werkt voor haar nieuwe werk samen met Serge van Veggel, artistiek leider van OPERA2DAY, en Karim Ameur, dramaturg. De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra, de andere rollen door de zangers Harry van der Kamp, Jill Feldman, Julian Podger, Michael Chance en Joop Keesmaat.

Mariken in de tuin der lusten reist in oktober en november door het hele land. OPERA2DAY zoekt voor die tournee meisjes (13-20 jaar) en mannen (18-99 jaar) die willen figureren in een voorstelling bij hen in de buurt. Ze hebben geen tekst, maar zijn fysiek aanwezig en voeren een aantal handelingen uit. Enige podiumervaring is vereist.

Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.