Home » Binnenkort, Nieuws

King’s Singers zingen American Songbook

Amsterdam13 juli 2015

door

The King’s Singers brengen op donderdag 23 juli in het Concertgebouw in Amsterdam een ode aan de componisten van het American Songbook. Begeleid door de NDR Radiophilharmonie zingt het beroemde sextet liederen van onder anderen Gershwin, Porter en Rodgers.

The King's Singers (foto: Chris O'Donovan).

The King’s Singers (foto: Chris O’Donovan).

Het American Songbook is de canon van de belangrijkste Amerikaanse ‘songs’ die in de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw te horen waren op Broadway, in musicals en in films.

The King’s Singers putten voor hun concert in de Robeco SummerNights uit dit oeuvre en geven er hun eigen draai aan met “bijzondere arrangementen”, aldus het Concertgebouw. De liederen worden zowel a capella als met ‘bigband’ (de NDR Radiophilharmonie onder Frank Strobel) uitgevoerd.

The King’s Singers zijn wereldwijd beroemd door hun bijzondere a capellazang, hun samenklank en hun veelzijdigheid. Ze zingen net zo goed repertoire uit de renaissance als liedjes uit de vorige eeuw.

Het sextet bestaat uit de countertenoren David Hurley en Timothy Wayne-Wright, de tenor Julian Gregory, de baritons Christopher Bruerton en Christopher Gabbitas en de bas Jonathan Howard.

Het concert begint om 20.00 uur. Er zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.