BinnenkortNieuws

Peter Dijkstra leidt Bachs Hohe Messe

Peter Dijkstra leidt op vrijdag 24 juli een uitvoering van Bachs Hohe Messe in het Concertgebouw in Amsterdam, als onderdeel van de Robeco SummerNights. Onder anderen Johannette Zomer en Rosanne van Sandwijk vertolken de solopartijen.

Peter Dijkstra (foto: Astrid Ackermann).
Peter Dijkstra (foto: Astrid Ackermann).

Met de Hohe Messe, of Mis in b, waagde Johann Sebastian Bach zich als Lutherse gelovige aan een katholieke mis. Het werk is, met de woorden van het Concertgebouw, “monumentaal en jubelend”.

In de serie Robeco SummerNights voeren barokensemble Musica Amphion en vocaal ensemble MUSA de mis van Bach uit. Musica Amphion werkt momenteel aan een langlopend project: Bach in Context. Met concerten, boeken en cd’s wil het ensemble meer inzicht geven in Bachs muziek.

Koor en orkest worden geleid door Peter Dijkstra, een dirigent die de Hohe Messe al met vele koren uitvoerde. De solopartijen worden gezongen door Johannette Zomer, Heleen Koele, Rosanne van Sandwijk, Jeroen de Vaal en Hugo Oliveira.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

OPERA2DAY zoekt figuranten voor Mariken

Volgend artikel

Patricia Petibon steelt de show in Alcina

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.