BinnenkortNieuws

Engeltjes zingt Giulio Cesare in Bloemendaal

Countertenor Maarten Engeltjes zingt op zaterdag 22 augustus de titelrol in Giulio Cesare van Händel tijdens een semiscenische opvoering in het Openluchttheater Bloemendaal. Aylin Sezer is Cleopatra.

Maarten Engeltjes (foto: Marco Borggreve).
Maarten Engeltjes (foto: Marco Borggreve).

De productie van Giulio Cesare was eerder dit jaar in het Concertgebouw te zien, in de barokserie van Fred Luiten Concertorganisatie. Met een paar wisselingen in de cast krijgt de voorstelling in de openlucht van Bloemendaal een reprise.

De voorstelling is samengesteld en van een semi-enscenering voorzien door countertenor en regisseur Michael Chance. De Symphonie Atlantique begeleidt. Dat barokorkest baseert zijn uitvoeringen op muziekwetenschappelijk onderzoek en belooft “een verfijnde, historisch geïnformeerde uitvoering”.

De hoofdrol in Händels populaire opera wordt gezongen door Maarten Engeltjes, volgens het theater “de bekendste countertenor van Nederland”. Naast hem staat sopraan Aylin Sezer als Cleopatra. Verder zingt Tania Kross de rol van Tolomeo, vertolkt Ruth Willemse de partij van Cornelia en is Olivia Vermeulen Sesto. David Greco completeert de cast als Achille.

De uitvoering van Giulio Cesare begint om 19.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Openluchttheater Bloemendaal.

Vorig artikel

Schuberts 'Gute Nacht' op de operatietafel

Volgend artikel

Ponnelles Barbier herleeft in de Scala

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.