Binnenkort

Kameroperahuis speelt Ik vertrek in natuur

Het Kameroperahuis brengt van 3 tot en met 6 september in samenwerking met de Nederlandse Reisopera de productie Ik vertrek. De voorstelling, onderdeel van het Stadsfestival Zwolle, is gemaakt door jonge kunstenaars uit het Collectief van het Kameroperahuis.

Promotiebeeld van Ik vertrek (foto: Marit Otto).
Promotiebeeld van Ik vertrek (foto: Marit Otto).

Ik vertrek gaat over de zoektocht naar rust in de hectiek van alledag. Het Nederlandstalige libretto vertelt over een succesvol koppel dat besluit de oppervlakkige wereld met zijn kapitaal en materialisme, zijn schoonheidseisen en sociale media achter zich te laten en terug te keren naar de natuur. Terug naar ‘oer’.

De productie die de collectiefleden rond dit verhaal hebben gemaakt, gaat ook daadwerkelijk terug naar de natuur. De voorstelling speelt zich af op één van de laatste stukken ongerepte natuur in Zwolle. Vanaf het Rodetorenplein, het hart van het Stadsfestival Zwolle, varen de bezoekers op meerdere boten naar de locatie toe. Op de boot neemt de cast hen alvast mee in het verhaal.

De muziek voor Ik vertrek is gecomponeerd door Lucas Wiegerink, door NRC uitgeroepen tot ‘rijzende ster’. De tekst komt van schrijfster Annemarie Slotboom en Karin Netten verzorgt de regie.

Sopraan Bauwien van der Meer en bariton Martijn Sanders vertolken het koppel uit het verhaal. Zij worden begeleid door een vijfkoppig ensemble, met onder anderen zangeres Jorien Zeevaart.

Ik vertrek is van 3 tot en met 6 september vijf keer mee te maken. Op 3 september is er een try-out, op 4 september is de officiële première. Op zaterdag 5 september zijn er twee voorstellingen.

Zie voor meer informatie over de productie de website van het Kameroperahuis.

Hieronder de trailer van de productie, gemaakt door Erik Franssen:

Vorig artikel

Reisopera knalt met Menotti's Telephone

Volgend artikel

Plage de l’Opera: Marcel, Joseph en Ailyn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. John de Jong
    29 augustus 2015 at 16:50

    Wiegerink componeert treffende, eigentijdse, expressieve muziek, zoals ook bleek tijdens concerten in Arnhem, afgelopen seizoen.
    Ik ben heel benieuwd hoe het in Zwolle zal zijn.