BinnenkortNieuws

Uitweekend opent Amersfoorts seizoen

Met een Uitweekend opent Amersfoort op zondag 13 september zijn culturele seizoen. Jeugdoperahuis Holland Opera organiseert verschillende activiteiten, waaronder een workshop schermen.

Uitweekend AmersfoortTijdens het Uitweekend openen alle culturele instellingen in Amersfoort hun deuren. In de Bibliotheek Eemland zijn bijvoorbeeld Roald Dahl-verhalen te horen, in Museum Flehite wordt voor één dag geen toegangsgeld gevraagd, in schouwburg De Flint worden allerlei kleine optredens gegeven en in het Mondriaanhuis speelt het Artonis Pianotrio een werk van Tristan Keuris.

Operaliefhebbers kunnen terecht in de Veerensmederij, het pand van Holland Opera. Daar kunnen kinderen vanaf 8 jaar om 13.00 en 15.30 uur deelnemen aan een workshop schermen (gegeven door “een echte musketier”) en wordt om 14.30 uur een vertellen van Roodhapje voorgelezen door de hoofdrolspelers van Roodhapje, de kerstvoorstelling van het gezelschap.

Holland Opera doet op dezelfde dag mee aan Open Monumentendag en opent daarvoor van 12.00 tot 17.00 uur de deuren van zijn monumentale pand. Daarbij zal er aandacht zijn voor de architectuur zelf, de toegepaste kunsten die erin te zien zijn en de inspiratiebron die monumenten zijn voor andere kunstvormen.

Zie voor een volledig overzicht van de culturele activiteiten op zondag 13 september de website van het Uitweekend Amersfoort.

Vorig artikel

Vrijdagconcert luidt Russische klokken

Volgend artikel

Stenz raakt het hart met Gurre-Lieder

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.