BinnenkortNieuws

Residentie Orkest belicht de Mahlers

Het huwelijk tussen Gustav en Alma Mahler was “één van de fascinerendste liefdesrelaties ooit”, vindt het Residentie Orkest. Tijdens een theatrale avond in het Zuiderstrandtheater in Den Haag belicht het orkest het leven en werk van beide Mahlers. Mezzosopraan Karin Strobos treedt op als soliste.

Karin Strobos (foto: Keke Keukelaar).
Karin Strobos (foto: Keke Keukelaar).

Regisseur en acteur Aus Greidanus sr., bekend van Toneelgroep De Appel, verzorgt tijdens het Mahler-concert twee korte toneelscènes, waarin het publiek meer ontdekt over de relatie tussen Gustav en Alma. De scènes worden aangevuld met voor de pauze zeven liederen van Alma en na de pauze de eerste symfonie van Gustav, ‘Titan’.

De liederen worden gezongen door Karin Strobos, in orkestraties van David en Colin Matthews. Op de lessenaar van de Nederlandse mezzosopraan staan onder meer ‘Die Stille Stadt’, ‘Licht in der Nacht’, ‘Waldseligkeit’ en ‘Erntelied’.

Het concert staat onder leiding van de Nederlandse dirigent Antony Hermus, tot voor kort Generalmusikdirektor in Dessau. Hermus is geen onbekende van het Residentie Orkest.

De Mahler-avond is te zien op vrijdag 25 september. Op zaterdag 26 september wordt het concert herhaald, maar dan zonder de toneelscènes van Greidanus sr.

Zie voor meer informatie de website van het Residentie Orkest.

Vorig artikel

Diamantfabriek brengt Spaces in Between

Volgend artikel

Opera Theater Amsterdam brengt WOLVEN

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.