BinnenkortNieuws

Diamantfabriek brengt Spaces in Between

De Diamantfabriek presenteert zaterdag 26 september tijdens het Ruwe Diamant Festival in OBA Cinétol in Amsterdam de wereldpremière van Spaces in Between, een locatieopera van regisseur Robin Coops, componist Benedict Weisser en verhalenmaker Sytze Schalk.

Spaces in betweenSpaces in Between is geïnspireerd op het verhaal De bibliotheek van Babel van Jorge Luis Borges. In de voorstelling dwalen twee vrouwen door een grote bibliotheek met oneindige boekenkasten, waarin alles wat ooit gebeurd is en wat in het verschiet ligt staat beschreven. Ook hun eigen verhaal, met antwoorden op al hun vragen, is er te vinden. Ze weten echter niet waar hun levensverhaal staat. En een catalogus ontbreekt…

Robin Coops, Benedict Weisser en Sytza Schalk werken voor het eerst samen. Ze hebben hun locatieopera speciaal ontworpen voor het Cinétolgebouw in Amsterdam-Zuid. De twee vrouwen worden vertolkt door sopraan Marijje van Stralen en mezzosopraan Annelinde Bruijs.

Spaces in Between is een diamondsproductie van de Diamantfabriek. Diamonds zijn de jonge talenten van het gezelschap. Coops en Schalk zijn in juni 2015 ingestroomd als jong talent, Weisser was eerder al betrokken bij de Diamantfabriek-producties Conversations with my mother en A stranger to myself.

Spaces in Between gaat op zaterdag 26 september om 18.30 uur in première. Ook om 20.30 uur is er een uitvoering. Op zondag 27 september is de voorsteling om 13.00 en 15.00 uur te zien. Zie voor meer informatie de website van de Diamantfabriek.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Mark, Iestyn en Sarah

Volgend artikel

Residentie Orkest belicht de Mahlers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.