BinnenkortNieuws

Opera Theater Amsterdam brengt WOLVEN

Opera Theater Amsterdam en Theater De Meervaart presenteren op vrijdag 25 september de voorstelling WOLVEN. Een groep jonge mannen met een bewogen verleden en een turbulent heden waagt zich daarin aan aria’s van Richard Wagner, begeleid door een symfonieorkest.

WolvenInitiatiefnemer Charles Hens van Opera Theater Amsterdam (OTA) selecteerde samen met diverse maatschappelijke organisaties in Amsterdam Nieuw-West in januari dit jaar een groep jongens om deel te nemen aan kennismakingsworkshops, waarin gewerkt werd aan bewegen, zingen, acteren en je laten zien. Uit die workshops werden dertig jonge mannen geselecteerd die konden meewerken aan de productie.

De mannen weten wat het is om te vechten voor hun plek in de maatschappij, en ook wat er gebeurt als je dat gevecht verliest. Die achtergrond gebruiken ze in de voorstelling. Aan de hand van de thema’s uit de muziek van Wagner hebben ze scènes ontwikkeld waarin hun eigen verhalen een plek hebben gekregen.

WOLVEN gaat uit van de personages Siegmund en Siegfried uit Die Walküre en Siegfried, respectievelijk het tweede en derde deel van Der Ring des Nibelungen. Door de verhalen van de deelnemers toe te voegen, krijgen die personages “een nieuw leven”, aldus OTA.

“Als een machtig koor van voetbalfans” zullen de mannen samen de grote tenoraria’s van Siegmund en Siegfried zingen. Ze worden daarbij begeleid door De Nieuw Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer. Een aantal zangeressen van de Hojotoho Operastudio draagt een steentje bij door de ‘Walkürenritt’ te zingen.

WOLVEN beleeft op donderdag 24 september een try-out in Theater De Meervaart in Amsterdam en gaat daar op vrijdag 25 september in première. Daarna zijn er nog voorstellingen op 26 en 27 september.

Zie voor meer informatie de website van Opera Theater Amsterdam.

Vorig artikel

Residentie Orkest belicht de Mahlers

Volgend artikel

Opéra Royal opent seizoen met Ernani

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. w.goetjes
  29 september 2015 at 21:25

  Wat een prachtige voorstelling!
  Ik heb in jaren niet zo’n bijzondere en ontroerende voorstelling meer gezien.
  Het orkest speelde prachtig de mooiste Wagner melodieën, de Wolven zongen uit volle borst hun Siegmund aria’s, het zag er fantastisch uit en als toetje mochten “mijn” Hojotoho Operastudio Walküres de Walkürerit zingen!

  Proficiat Charles Hens en alle andere medewerkers!