BinnenkortNieuws

Opera Zuid opent jubileumtentoonstelling

Opera Zuid heeft op zaterdag 24 oktober in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht een gratis tentoonstelling geopend over 25 jaar Opera Zuid. Het gezelschap presenteert onder meer kostuums, decorstukken en beeldmateriaal.

Opera Zuid jubileum Opera Zuid viert dit seizoen zijn 25-jarig bestaan met nieuwe producties van de Italiaanse klassiekers Rigoletto en La bohème, een herneming van de minimusical Wie is Loesje? en Il matrimonio segreto, een samenwerking met de Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera. Rondom de openingsproductie, Rigoletto, is de jubileumtentoonstelling te bezoeken.

De tentoonstelling presenteert de mooiste kostuums en decorstukken uit de 25 jaar dat Opera Zuid inmiddels actief is op de Nederlandse podia. Verder is in een bioscoop beeldmateriaal te zien. Ook is er een woonkamer van decorstukken, waarin kostuum- en decorschetsen van verschillende producties te bekijken zijn.

De tentoonstelling ’25 jaar Opera Zuid’ is tot en met 27 november dagelijks gratis te bezichtigen in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken, gegeven door één van de werknemers van Opera Zuid.

Van 5 tot en met 19 mei wordt de tentoonstelling herhaald in het Parktheater in Eindhoven.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Bij Paolo Bordogna is 'tutto buffo'

Volgend artikel

Christianne Stotijn zingt nachtelijke liederen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.