BinnenkortNieuws

Christianne Stotijn zingt nachtelijke liederen

Mezzosopraan Christianne Stotijn en pianist Inon Barnatan geven op dinsdag 3 november een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het programma draait om de nacht en de vele liederen die daarop geïnspireerd werden.

Christianne Stotijn (© Marco Borggreve).
Christianne Stotijn (© Marco Borggreve).

Christianne Stotijn bracht eerder dit jaar haar eerste album voor Warner Classics uit, If The Owl Calls Again. Grote inspiratiebron bij het maken van die cd was de nacht. Tijdens haar recital in Amsterdam borduurt ze voort op dat thema.

Alle liederen die dinsdag 3 november op het programma staan, hebben een link met de nacht, aldus het Concertgebouw. “De componisten vinden er troost of beleven er juist hun diepste angsten.”

Stotijn heeft liederen geselecteerd van Schubert, Berg, Currier en Fauré. Van die laatste componist is bijvoorbeeld de cyclus La chanson d’Ève te horen. En van Berg klinken zijn Vier Lieder.

Pianist Barnatan speelt tussen de liederen door de drie delen van Gaspard de la nuit, een moeilijk werk voor solopiano van Maurice Ravel, gebaseerd op gedichten van Aloysius Bertrand.

Het recital van Stotijn en Barnatan begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera Zuid opent jubileumtentoonstelling

Volgend artikel

Westbroek live in bioscoop als Elisabeth

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.