Home » Binnenkort, Nieuws

Ian Bostridge vervolgt Schumann-serie

Amsterdam11 november 2015

door

Ian Bostridge geeft op 17 november een vervolg aan de serie Schumann-recitals van pianist Julius Drake in het Concertgebouw in Amsterdam. De Britse tenor zingt liederen van Schumann uit het ‘annus mirabilis’ 1840.

Ian Bostridge (© Ben Ealovega).

Ian Bostridge (© Ben Ealovega).

Julius Drake geeft dit seizoen drie concerten in het Concertgebouw met Schumann-liederen uit 1840, het jaar dat Schumann niet alleen eindelijk trouwde met zijn grote liefde Clara, maar ook meer dan 180 liederen componeerde. Rosanne van Sandwijk en André Morsch opende dinsdag 10 november de serie. Het recital van Ian Bostridge is het tweede concert uit de reeks.

Bostridge is één van de grootste liedzangers van dit moment en Schumann is één zijn meest geliefde liedcomponisten. Al twintig jaar voert hij diens liederen uit.

De Britse tenor combineert zijn zangkunst met intensief historisch onderzoek (hij begon zijn werkzame leven ooit als historicus). Onlangs bracht hij een boek uit over Winterreise, de bekende cyclus van Franz Schubert.

In Amsterdam zingt Bostridge liederen uit twee cycli van Schumann: Liederkreis en Dichterliebe. Verder klinken liederen uit Lieder und Gesänge, Vier Gesänge en Romanzen und Balladen.

Drake verzorgt achter de vleugel de begeleiding van de avond. Hij en Bostridge werken al vele jaren samen in het liedvak.

Het recital van Bostridge en Drake begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.