Home » Binnenkort, Nieuws

IVC houdt eerste voorronden 51e editie

Amsterdam12 november 2015

door

Het Internationaal Vocalisten Concours houdt op 20 en 21 november de eerste voorronden voor zijn 51e editie, die in 2016 zal plaatsvinden. De voorronden vinden plaats in het Conservatorium van Amsterdam.

Dame Kiri Te Kanawa, hier in een masterclass tijdens het IVC van 2014, zal ook volgend jaar in de IVC-jury zitting nemen (© Hans Hijmering).

Dame Kiri Te Kanawa, hier in een masterclass tijdens het IVC van 2014, zal ook volgend jaar in de IVC-jury zitting nemen (© Hans Hijmering).

81 deelnemers uit 29 landen hebben zich voor de eerste voorronden aangemeld, voor zowel de categorie Opera|Oratorium als de categorie Lied Duo. Zij proberen op 20 en 21 november een plek te veroveren in de eerste ronde van het IVC, dat van 8 t/m 17 september 2016 in het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch zal plaatsvinden.

De deelnemers worden beoordeeld door een jury met Mya Besselink, Carolyn Watkinson, Brian Masuda, Roger Smeets, Marien van Nieukerken en Annett Andriesen, directeur van het IVC.

Komend voorjaar volgen nog voorronden in China, Italië en ‘s-Hertogenbosch. Ook kunnen zangers van buiten Nederland, België en Duitsland via YouTube of een dvd auditie doen.

De voorronden in Amsterdam vinden plaats op 20 november van 14.00 tot 22.00 uur en op 21 november van 10.00 tot 22.00 uur. Ze zijn toegankelijk voor publiek (kaarten 10-15 euro).

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.