Home » Binnenkort, Nieuws

NedPhO viert kerst met operetteconcert

Amsterdam14 december 2015

door

Het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft op zaterdag 19 december een kerstconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder leiding van violist Bas Wiegers speelt het orkest repertoire van onder anderen Strauss jr. Tenor Thomas Blondelle zingt verschillende aria’s.

Thomas Blondelle in concert (© www.thomasblondelle.com).

Thomas Blondelle in concert (© www.thomasblondelle.com).

“Aan het einde van de negentiende eeuw was Johann Strauss jr. absoluut de beroemdste en meest gespeelde componist van Wenen”, schrijft het orkest. “Al befaamd om zijn walsen, ontketende Strauss met zijn operettes een ware rage, die tot ver in de twintigste eeuw zou voortduren.”

Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) wil Strauss jr. de eer geven die hem toekomt met een kerstconcert. Daarbij worden ook zijn opvolgers in het operettegenre, onder wie Imre Kálmán en Franz Léhar, in het zonnetje gezet.

De solist in dit kerstconcert is tenor Thomas Blondelle. Hij zingt onder meer aria’s van Léhar en Strauss jr.

De Belgische zanger studeerde in Tielt, Brugge en Leuven. Hij was vaste solist in Braunschweig en is sinds 2009 verbonden aan de Deutsche Oper Berlin. Blondelle trad eerder op bij De Nationale Opera en is op 24 december nogmaals in Nederland te zien, dan bij het Radio Filharmonisch Orkest in TivoliVredenburg.

Zie voor meer informatie over het kerstconcert van het NedPhO de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.