BinnenkortNieuws

Drake beëindigt Schumann-serie

Sopraan Pumeza Mitshikiza en tenor James Gilchrist geven op dinsdag 5 januari samen met pianist Julius Drake een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze zingen liederen van Schumann uit het ‘annus mirabilis’ 1840.

Julius Drake (© Sim Canetty-Clarke).
Julius Drake (© Sim Canetty-Clarke).

Pianist Julius Drake geeft dit seizoen drie concerten in het Concertgebouw met Schumann-liederen uit 1840, het jaar dat Schumann niet alleen eindelijk trouwde met zijn grote liefde Clara, maar ook meer dan 180 liederen componeerde.

Rosanne van Sandwijk en André Morsch openden op dinsdag 10 november de serie. Tenor Ian Bostridge gaf de reeks een week later een vervolg. Pumeza Mitshikiza en James Gilchrist sluiten de serie op 5 januari af.

Mitshikiza en Gilchrist hebben met elkaar gemeen dat ze niet van jongs af aan een carrière in de zangwereld ambieerden. Mitshikiza studeerde voor bouwrekenaar, Gilchrist was arts. Beiden vonden echter hun ware roeping in de zang en maken flink carrière; Mitshikiza op de operapodia, Gilchrist voornamelijk in het lied- en oratoriumrepertoire.

In Amsterdam zingen de twee onder begeleiding van de vermaarde liedpianist Julius Drake een verzameling Schumann-liederen, waaronder de reeksen Drei Gedichte, Sechs Gedichte en Myrthen.

Het recital van Mitshikiza, Gilchrist en Drake begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Winterreise van het Leiermann Ensemble

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Allan, Jessye en Thomas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.