BinnenkortNieuws

Israeli Opera te gast bij Holland Dance

De Israeli Opera is tijdens het komende Holland Dance Festival in Den Haag te zien met de voorstelling Man of The Hour van choreograaf Itzik Galili. Twee zangeressen van het operahuis uit Tel Aviv werken mee aan de productie, die ook in Amsterdam en Groningen te zien zal zijn.

Scène uit Man of the Hour. (© Zwecker)
Scène uit Man of the Hour. (© Zwecker)

Het Holland Dance Festival beleeft van 28 januari tot en met 20 februari zijn vijftiende editie. In samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen haalt het festival één van de grootste choreografie-talenten van Israël, Itzik Galili, terug naar Nederland.

Galili werkte ruim twintig jaar in Nederland. Inmiddels maakt hij overal in de wereld producties. “Zijn spontaan ogende, maar technisch o zo virtuoze danstaal is universeel”, aldus het Holland Dance Festival.

Man of The Hour is een productie van de Israeli Opera en het Suzanne Dellal Centre for Dance and Theatre in Tel Aviv. Samen met acht dansers en twee zangeressen van de Israeli Opera geeft Galili zijn visie op het hedendaagse, hectische Israël. “Een emotionele reis vol extremen”, aldus de toelichting. “Krachtige, theatrale, intense dans: vintage Galili.”

De voorstelling Man of The Hour is op 31 januari te zien bij het Holland Dance Festival, in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Verder zijn er op 29 en 30 januari voorstellingen in de Stadsschouwburg Amsterdam en op 2 februari in de Stadsschouwburg Groningen.

Hieronder een impressie van de voorstelling:

Zie voor meer informatie de website van het Holland Dance Festival.

Vorig artikel

Opera Zuid zet Loesje strakker in de lak

Volgend artikel

Sandrine Piau: horizontaal Händel zingen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.