BinnenkortNieuws

Holland Opera herneemt 4 Musketiers

Holland Opera gaat de komende weken op tournee met 4 Musketiers, een productie uit 2013. Het jeugdoperahuis kondigt de opera aan als “een feelgood familievoorstelling”. Wiebe Pier Cnossen, Florian Just, Niek Idelenburg en Donij van Doorn vertolken de rollen.

Promobeeld van de opera 4 Musketiers. (© Holland Opera)
Promobeeld van de opera 4 Musketiers. (© Holland Opera)

“De degens worden gekruist en de pannen vliegen je om de oren.” Zo beschrijft Holland Opera de opera 4 Musketiers. Het verhaal draait om de drie musketiers. Vroeger waren zij echte helden, nu runnen ze een koek-en-zopie om rond te komen. Op een dag staat een jong meisje voor hun neus, die zegt dat één van hen haar vader is…

Het werk is gecomponeerd door Oene van Geel, winnaar van de Boy-Edgarprijs 2013. Joke Hoolboom heeft, op basis van 3 Musketiers van Herman van de Wijdeven, het libretto geschreven. Ze voert ook de regie. Haar samenvatting van de opera: “Mooie muziek, stoere degengevechten, die het geheel energie en vaart geven, een geweldig decor, gekke kostuums en geweldige zangers, die elkaar door en door kennen.”

De rollen van de drie vrienden/musketiers worden vertolkt door Wiebe Pier Cnossen (Athos), Florian Just (Aramis) en Niek Idelenburg (Porthos). Donij van Doorn zingt het meisje Louise. De zangers worden begeleid door gitarist Jurgen Burdorf en cellist Diederik van Dijk. De gevechtschoreografie komt van Jeroen Lopes Cardozo.

4 Musketiers is van 5 februari tot en met 24 april te zien in vele theaters in het land. Rondom de meeste voorstellingen is het mogelijk om een workshop schermen te volgen. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Soile, Joep en Jaap

Volgend artikel

Koningsberger, Oliemans en Dichterliebe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.