BinnenkortNieuws

Rosanne van Sandwijk zingt Les nuits d’été

Rosanne van Sandwijk zingt op 12 en 13 februari Les nuits d’été van Berlioz bij Sinfonia Rotterdam. Haar optreden is onderdeel van een programma rond nachtmuziek, met verder repertoire van Mozart, Hamburg en Haydn.

Rosanne van Sandwijk. (© Marco Borggreve)
Rosanne van Sandwijk. (© Marco Borggreve)

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk timmert flink aan de weg. Ze won drie prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours van 2010, ze zong twee rollen bij De Nationale Opera, ze sleepte in 2014 de Grachtenfestivalprijs binnen en ze voegde tijdens twee seizoenen in het huisensemble van de opera van Kiel tal van rollen aan haar repertoire toe.

Gisteren gaf Van Sandwijk samen met André Morsch en Hans Eijsackers een liedrecital in De Doelen. Morgen en zaterdag vervolgt ze haar liedactiviteiten met Berlioz’ cyclus Les nuits d’été.

Hector Berlioz zette voor zijn cyclus zes gedichten van zijn buurman en vriend Théophile Gautier op muziek. Ze gaan over de liefde in al haar facetten. Berlioz componeerde de liederen in 1841 voor zangstem en piano en maakte er later orkestraties bij. Les nuits d’été is één van zijn meest geliefde vocale werken. Het staat geregeld op concertprogramma’s van orkesten.

Sinfonia Rotterdam geeft Berlioz’ liederen een plek in een concert dat geheel om nachtmuziek draait. De Rotterdamse formatie speelt onder chef Conrad van Alphen de achtste symfonie van Haydn (‘Le Soir’), het fluitkwartet Evening Song van Jeff Hamburg en het allerbekendste stuk nachtmuziek: Eine kleine Nachtmusik van Mozart.

Sinfonia Rotterdam zet sterk in op toegankelijkheid. De dirigent presenteert tijdens het concert ieder werk en na afloop kan het publiek met de dirigent, de soliste en de musici napraten over de muziek, terwijl leden van het orkest live achtergrondmuziek verzorgen.

Het concert van Sinfonia Rotterdam is op 12 februari te zien in de Nieuwe Kerk in Den Haag en op 13 februari in De Doelen in Rotterdam.

Vorig artikel

Reisopera brengt Ariadne en Don Giovanni

Volgend artikel

Nieuwe studio Giravoce geeft masterclass

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.