Binnenkort

Westbroek en Van Aken in de Doelen

Tijdens haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert heeft het Rotterdams Opera Koor dit keer het solistenechtpaar Eva-Maria Westbroek en Frank van Aken te gast. Zij zullen op 2 januari met het koor diverse operafragmenten laten horen in de Doelen in Rotterdam.

FlyerNieuwjaarsconcertROKEva-Maria Westbroek is één van Nederlands meest bekende solisten van dit moment. De sopraan treedt regelmatig op internationale podia op. Haar man, tenor Frank van Aken, is minder bekend, maar timmert eveneens flink aan de weg, met name in Duitsland.

Het koppel zal centraal staan tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Opera Koor, dat op zaterdagavond 2 januari wordt gehouden in de vernieuwde Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam. Westbroek zingt er voor het eerst, Van Aken was al vaker te gast.

Op het programma staan zowel beroemde als onbekendere operafragmenten. Zo wordt geopend met de ouverture van Oberto van Verdi en zijn er delen te horen van de opera’s Giovanna d’Arco en Le Prophète. Klassieke titels zijn onder meer La Forza del Destino, Cavalleria Rusticana, Die Lustige Witwe en Manon Lescaut.

De solisten en het koor worden begeleid door symfonieorkest Continuo Rotterdam en stadsorganist Geert Bierling. De dirigent is Ago Verdonschot.

Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Is verismo dood?

Volgend artikel

Santafé is aangename Rossini-mezzo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.