Home » Binnenkort, Nieuws

Peter Sellars houdt Nexus-lezing 2016

Tilburg2 maart 2016 Geen reacties

Regisseur Peter Sellars verzorgt op zondag 13 maart de Nexus-lezing 2016 in Tilburg. In zijn lezing Climbing the Razor-Path Mountain and Leaping Into Fire gaat hij in op de eeuwigheidswaarde van kunst.

Peter Sellars. (© Ruth Walz)

Peter Sellars. (© Ruth Walz)

De Amerikaanse regisseur Peter Sellars staat bekend om zijn onconventionele en vaak controversiële operaensceneringen. Zo is hij beroemd om zijn interpretaties van de Da Ponte-opera’s van Mozart (Le nozze di Figaro, Così fan tutte en Don Giovanni) en trok hij veel aandacht met producties van onder meer Le Grand Macabre, Nixon in China en Doctor Atomic. In maart regisseert Sellars de wereldpremière van Only the sound remains bij De Nationale Opera.

Het Nexus Instituut kondigt Sellars’ lezing aan als “een hartstochtelijk pleidooi om je te laten verrassen, nieuwe werelden te ontdekken en de rol van kunst in de samenleving te (her)waarderen. Sellars spoort het publiek aan het pasklare denken los te laten en de eigen inventiviteit aan te jagen.”

De lezing vindt plaats in de aula van de universiteit van Tilburg en begint om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Nexus Instituut.

Hieronder de teaser van de lezing:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.