BinnenkortNieuws

Peter Sellars houdt Nexus-lezing 2016

Regisseur Peter Sellars verzorgt op zondag 13 maart de Nexus-lezing 2016 in Tilburg. In zijn lezing Climbing the Razor-Path Mountain and Leaping Into Fire gaat hij in op de eeuwigheidswaarde van kunst.

Peter Sellars. (© Ruth Walz)
Peter Sellars. (© Ruth Walz)

De Amerikaanse regisseur Peter Sellars staat bekend om zijn onconventionele en vaak controversiële operaensceneringen. Zo is hij beroemd om zijn interpretaties van de Da Ponte-opera’s van Mozart (Le nozze di Figaro, Così fan tutte en Don Giovanni) en trok hij veel aandacht met producties van onder meer Le Grand Macabre, Nixon in China en Doctor Atomic. In maart regisseert Sellars de wereldpremière van Only the sound remains bij De Nationale Opera.

Het Nexus Instituut kondigt Sellars’ lezing aan als “een hartstochtelijk pleidooi om je te laten verrassen, nieuwe werelden te ontdekken en de rol van kunst in de samenleving te (her)waarderen. Sellars spoort het publiek aan het pasklare denken los te laten en de eigen inventiviteit aan te jagen.”

De lezing vindt plaats in de aula van de universiteit van Tilburg en begint om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Nexus Instituut.

Hieronder de teaser van de lezing:

Vorig artikel

DNO, Westbroek op shortlist Opera Awards

Volgend artikel

The English Concert speelt Händels Orlando

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.