Binnenkort

Opera in de bios vervolgt met Turandot

De uitzendingen van opera’s van de Metropolitan Opera in bioscopen over de hele wereld wordt zaterdag 10 november vervolgd met een productie van Turandot. Solisten zijn onder andere Maria Guleghina, Marcello Giordani en Marina Poplavskaya.

De Metropolitan Opera zendt dit seizoen negen operaproducties uit in bioscopen over de hele wereld. Er zijn al werken uitgezonden (Tosca en Aida), nummer drie is Turandot in een regie van Franco Zeffirelli.

De productie is al enige tijd aan de gang in New York. Maria Guleghina is gestrikt voor de titelrol, maar vorige week werd zij vanwege ziekte vervangen door Lise Lindstrom, een sopraan die de rol ook in Amsterdam zal zingen volgend jaar. In dat opzicht zou het mooi zijn als Lindstrom ook in de bios te zien is, maar volgens de info van de Met staat Guleghina gewoon weer op het toneel.

De bekende tenorrol van Calaf (met de aria Nessun Dorma) wordt gezongen door Marcello Giordani. Hij zal binnenkort ook in Amsterdam te zien zijn, in de ZaterdagMatinee-opvoering van Guillaume Tell op 12 december.

Liù wordt gezongen door Marina Poplavskaya. Zij zong afgelopen seizoen Violetta in La Traviata bij De Nederlandse Opera en maakt snel opgang in de operawereld. Samuel Ramey tot slot is Timur. De productie wordt muzikaal geleid door Andris Nelsons.

De uitzending op zaterdagavond 7 november zal in diverse Nederlandse bioscopen te zien zijn. Daaronder Pathé en CineMec, een bioscoop aan de A12 nabij Ede.

Vorig artikel

Reijans: 'Verder weg van Mozart'

Volgend artikel

Bartoli als castraat in het Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.